Minestronekeitto
Isosta kattilallisesta riittää ruokaa useaksi päiväksi
Minestronekeitto
10–12 annosta
3 (+ 0,5) l vettä
3–5 kasvisliemikuutiota
4 laakerinlehteä
15 mustapippuria
2 isoa sipulia
3–5 porkkanaa
1 palsternakka
150 g varsiselleriä
pala purjoa
300 g kiinankaalia
1 kukkakaali
1 iso paprika
150 g pätkäspagettia
2–3 pakettia (à 170 g) Amerikan pekonia
2 prk yrttimaustettua tomaattimurskaa
2 tl kuivattua basilikaa
Pinnalle hienonnettua, tuoretta persiljaa
Kiehauta 3 litraa vettä kiehuvaksi ja lisää aluksi 3 liemikuutiota ja mausteet.
Lisää hienonnettu sipuli, ohuiksi suikaleiksi leikatut porkkanat ja palsternakat kiehumaan.
Leikkaa varsiselleri ja purjo viipaleiksi, kiinankaali suikaleiksi ja kukkakaali nupuiksi. Kuutioi paprika Lisää ne spagetin kanssa kattilaan kiehumaan kun edelliset kasvikset ovat kiehuneet lähes kypsiksi. Jatka keittämistä noin 15 min.
Paista suikaloitu pekoni rapeaksi pannulla ja lisää keittoon yhtä aikaa tomaattimurskan kanssa.
Keitä kannen alla 5 minuuttia. Mausta. Lisää tarvittaessa nestettä ja liemikuutioita.
VINKKI! Korvaa porkkanat, palsternakka, purjo ja kukkakaali 4 pussilla (à 300 g) pakastekasviksia.