Moderni kaurarieska

Resepti on kunnianosoitus Etelä-Savon perinteiselle leipäkulttuurille. Muunnokset tuovat siihen modernin twistin, ja leipä sopii nykyajan erilaisiin ruokavalioihin.
Lempeä kaura tekee rieskasta vatsaystävällisemmän, mutta säilyttää perinteisen savolaisen maun ja tunnelman. Leivo tätä kaurarieskaa ja nauti palanen Etelä-Savon historiaa!

kaurarieskaa lautasella, koristeena persiljatupsu
Kuva: Katja Rissanen

Moderni kaurarieska

gluteeniton, maidoton, vegaaninen

2 dl kaurahelmiä tai kaurajyviä
4 dl kaurajogurttia 
(1 rkl siirappia)
2 dl kaurajauhoja
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta

1Huuhtele kaurahelmet ja keitä niitä miedolla lämmöllä pakkauksen ohjeen mukaan noin 20 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmenneet. Anna jäähtyä.

2. Sekoita kaurahelmiin kauravjogurtti ja halutessasi siirappi.

3. Lisää kaurajauhot, suola ja leivinjauhe. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

4. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille.

5. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia, kunnes rieska on saanut kauniin ruskean värin ja reunat ovat rapeat. 
Tarjoa lämpimänä. Lisukkeena maistuu esimerkiksi munavoi tai vegaaninen munaton voi.