Monen päivän salaatti
Valmista salaattia purkillinen kerralla useammaksi päiväksi
Monen päivän salaatti
Valmista edullisista kasviksista useaksi päiväksi salaattia, jota voit nauttia sellaisenaan nopeasti otettavana välipalana tai ruoan kanssa. Vaihtelua salaattiin saat lisäämällä muita aineita lisukkeiksi tarjoilun yhteydessä. Salaatti säilyy jääkaapissa ainakin 3 - 4 päivää.
Annoksesta tulee noin puolitoista litra salaattia. Tee isommalle perheelle kaksinkertainen annos.
Kastike
0,75 dl vaaleaa balsamiviinietikkaa tai viinietikkaa
1,25 dl rypsiöljyä
1, 5 rkl sokeria
mustapippuria myllystä
Salaatti
2–3 punasipulia
600 g kaalia
2–3 porkkanaa
Sekoita kulhossa kastikkeen ainekset.
Kuori ja hienonna sipulit. Laita hienonnettu sipuli kastikkeeseen marinoitumaan.
Leikkaa tai raasta kaali. Lisää kulhoon
Kuori porkkanat ja raasta tai suikaloin ohuen ohuiksi, tulitikkumaisiksi suikaleiksi.
Sekoita kaikki ainekset. Purkita salaatti ja anna maustua muutama tunti tai seuraavaan päivään.
Nauti salaattia välipalaksi tai tarjoa ruoan kanssa sellaisenaan tai käytä salaatin pohjana.
Vinkki! Hyödynnä salaatin teossa erilaisia raastimia, raastemyllyä, vihannesleikkureita tai monitoimikonetta. Kätevä leikkaa ainekset hyvällä leikkuuveitselläkin.
Voit myös lisätä salaattiin esimerkiksi erilaisia salaatteja tai versoja, appelsiinin tai mandariinin palasia, (paahdettuja) cashewpähkinöitä, paprikaa, kurkkua tai raejuustoa.