Mummon salaatti
Yksinkertainen, mutta maukas ja helppo salaatti.
Tunnetaan myös muun muassa nimillä isoäidin salaatti, isoäidin munasalaatti ja kesäsalaatti.
Mummon salaatti
G
4 annosta
2 kananmunaa
1 pehmeälehtinen keräsalaatti
Kastike:
1 dl kuohukermaa
n. 0,5 rkl väkiviinaetikkaa
1 rkl sokeria
(1 tl sinappia)
ripaus suolaa
ripaus valkopippuria
(Pinnalle: persiljaa tai ruohosipulia)
1. Keitä munat koviksi (n. 7 minuuttia). Huuhtele munat kylmällä vedellä ja anna jäähtyä. Kuori munat, erottele keltuaiset ja valkuaiset. Hienonna valkuaiset haarukalla pieniksi silpuksi. Hienonna keltuaiset haarukalla.
2. Huuhdo ja kuivaa salaatti.
3. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi, lisää keltuaismurska ja mausta seos. Kerman tulee maistua raikkaan etikkaiselta ja makealta. Jos kerma kiinteytyy liikaa maustaessa, löysennä vedellä tai maidolla.
4. Revi salaatti vadille tai kulhoon ja ripottele valkuaismurska salaatille persilja- tai ruohosipulisilpun kanssa. Lusikoi kastike salaatille vasta juuri ennen tarjoilua tai tarjoa kastike erikseen.
Vinkki: Salaattiin voi halutessa lisätä viipaloituja retiisejä, kuutioitua kurkkua ja tomaattilohkoja.