Mustikkainen punasalaatti

Maukkaan salaatin sekaan voit laittaa metsä- tai pensasmustikoita.
Punasalaattia kutsutaan toisinaan myös punasikuriksi.

Punasikuria, retiisiä, salaattia, mustikoita lautasella
Kuva: MKN Kati Laszka

Mustikkainen punasalaatti

G

4-6 annosta

1 pieni pussi jääsalaattia tai salaattisekoitusta
puolikas (100 g) punasalaatti
40 g versosekoitusta tai 1 ruukku rucolaa
6 retiisiä
2-3 dl (pensas)mustikoita

Mustikkamajoneesi
1 kananmuna
1 tl sitruunan kuoriraastetta
1 rkl sitruunamehua
1 dl mustikoita
1 tl sokeria
ripaus suolaa
1 dl rypsiöljyä

1. Huuhdo salaatit, kuivaa salaattilingolla tai puhtaan keittiöpyyhkeen sisällä.
2. Revi salaatit ja leikkaa retiisit viipaleiksi.
3. Kerrostele ainekset tarjoiluastiaan.
4. Valmista majoneesi. Laita majoneesin ainekset kapeaan astiaan öljyä lukuun ottamatta.
5. Sekoita ainekset sauvasekoittimella ja lisää öljy ohuena nauhana sauvasekoittimen käydessä, kunnes saat kuohkean majoneesin. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sitruunamehua tai etikkaa ja suolaa.
Tarjoa salaatin lisäkkeenä.

Vinkki: Halutessasi voit korvata mustikkamajoneesin esimerkiksi sitruunakastikkeella.