Mustikkakakku
Pala mustikkakakkua jälkiruuaksi kruunaa herkullisen aterian
Mustikkakakku
10 palaa
Pohja
1 dl vehnäjauhoja
0,5 dl talkkunajauhoja
0,5 dl rouhittuja hasselpähkinöitä
0,5 dl kuivattuja mustikoita
1 rkl sokeria
50 g rasiamargariinia
1 rkl vettä
Täyte
1 tl raastettua sitruunankuorta (pese sitruuna hyvin)
0,5 dl sitruunamehua
1 dl maitopohjaisiin jälkiruokiin tarkoitettua hyytelösokeria (tai 5 liivatelehteä ja 0,75 dl sokeria)
2 dl maitorahkaa
2 dl kuohukermaa
Päälle
200 g mustikoita
2 dl laimennettua marjamehua
1 dl hyytelösokeria kakkukiilteelle (pakkauksen ohjeen mukaan)
Koristeeksi
tuoreita marjoja ja sitruunamelissan lehtiä
- Vuoraa irtopohjavuoka (halkaisija 22 cm) leivinpaperilla: leikkaa pohjan kokoinen pyörylä ja suikale reunalle.
- Raasta sitruunan kuori talteen. Sekoita pohjataikinan kuivat aineet keskenään, lisää rasva ja lopuksi vesi, painele taikina kostutetulla kädellä ohueksi pohjaksi vuokaan.
- Paista 200 asteessa 12–15 minuuttia ja jäähdytä pohja.
- Sulata täytteen hyytelösokeri (tai vedessä liotettu liivate ja sokeri) kuumaan sitruunamehuun pienessä kattilassa pakkauksen ohjeen mukaan ja pidä kuumana, ettei ala hyytyä liian aikaisin.
- Vaahdota kerma, lisää rahka ja sitruunaraaste kermaan, ja sitten sitruuna-sokeriseos ohuena nauhana koko ajan hyvin sekoittaen.
- Kaada täyte jäähtyneelle pohjalle ja hyydytä peitettynä jääkaapissa muutama tunti (tai seuraavaan päivään).
- Kiehauta mehu ja hyytelösokeri. Kaada mustikat kakun pinnalle ja lusikoi mehu marjoille. Hyydytä ainakin tunti viileässä. Tarjoa viileänä.
Aineisto on tuotettu MMM:n tuella.