Nokkosohukaiset ja savukalatahna

Keväiset nokkosletut tarjoillaan savukalatahnan kera

Nokkosohukaiset ja savukalat
Kuva: Timo Viljakainen

Nokkosohukaiset ja savukalatahna

noin 30 kpl pieniä ohukaisia

2 munaa
0,5 l maitoa
1 tl suolaa
3 dl hiivaleipäjauhoja tai täysjyväspelttijauhoja
150 g tuoretta nokkosta tai 1,5 dl kuivattua ja hienonnettu nokkosta
1 rkl rypsiöljyä

Ryöppää ja jäähdytä tuoreet nokkoset.

Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää muut aineet ja sekoita taikina tasaiseksi.

Anna turvota 30 minuuttia. Paista ohukaispannulla öljytilkassa.

    Savukalatahna
    150 g savukalaa
    200 g (1 prk) kermaviiliä
    2–3 rkl tuoretta tilliä
    0,25 tl rouhittua mustapippuria
    1 tl sitruunamehua

    Hienonna kala ja poista tarvittaessa ruodot. Silppua tilli.

    Sekoita kala kermaviilin joukkoon.

    Mausta tillillä, mustapippurilla ja sitruunamehulla. Tarjoa nokkoslettujen lisäkkeenä.