Nokkosohukaiset ja savukalatahna
Keväiset nokkosletut tarjoillaan savukalatahnan kera
Nokkosohukaiset ja savukalatahna
noin 30 kpl pieniä ohukaisia
2 munaa
0,5 l maitoa
1 tl suolaa
3 dl hiivaleipäjauhoja tai täysjyväspelttijauhoja
150 g tuoretta nokkosta tai 1,5 dl kuivattua ja hienonnettu nokkosta
1 rkl rypsiöljyä
Ryöppää ja jäähdytä tuoreet nokkoset.
Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää muut aineet ja sekoita taikina tasaiseksi.
Anna turvota 30 minuuttia. Paista ohukaispannulla öljytilkassa.
Savukalatahna
150 g savukalaa
200 g (1 prk) kermaviiliä
2–3 rkl tuoretta tilliä
0,25 tl rouhittua mustapippuria
1 tl sitruunamehua
Hienonna kala ja poista tarvittaessa ruodot. Silppua tilli.
Sekoita kala kermaviilin joukkoon.
Mausta tillillä, mustapippurilla ja sitruunamehulla. Tarjoa nokkoslettujen lisäkkeenä.