Nokkospesto-broileri-voileipä
Kevään ja kesän aikana pestoa voi tehdä tuoreista nokkosista. Pesto sopii hyvin maustamaan voileipiä.
Nokkospesto-broileri-voileipä
Hyvää maalaisleipää
Broilerin ohutleike
Nokkospestoa
Kotimaista vuohenjuustoa
Tuoretta tai aurinkokuivattua tomaattia
Nokkospesto:
3 dl tuoreita nokkosenversoja
0,5 dl tuoreita basilikalehtiä
0,5 dl auringonkukansiemeniä
1 valkosipulinkynsi
0,5 dl parmesaaniraastetta (vegaaniversiosta voi poistaa kokonaan pois)
0,5 dl auringonkukka tai rypsiöljyä
ripaus suolaa
Paista broilerin ohutleikkeet kypsiksi ja mausta suolalla ja pippurilla. Anna jäähtyä. Valmista pesto. Ryöppää nokkoset nopeasti kiehuvassa vedessä. Jäähdytä kylmällä ja purista kuivaksi. Laita nokkoset, siemenet ja valkosipulinkynsi tehosekoittimeen tai sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi. Lorauta sekaan öljyä, jotta saat tahnasta tasaista. Lisää lopuksi parmesaaniraaste ja mausta suolalla.
Leikkaa maalaisleivästä siivut ja voitele (ei paksulti) nokkospestolla. Laita toiselle puolikkaalle siivut vuohenjuustoa ja tomaattiviipaleet. Kierrä pari kierrosta mustaa pippuria tomaattien päälle. Laita leivät vastakkain ja paketoi eväspakettiin. Jos pestoa jää yli, sen voi käyttää pasta-kastikkeena. Pesto säilyy jääkaapissa 3-4 päivää.