Nokkospesto-broileri-voileipä

Kevään ja kesän aikana pestoa voi tehdä tuoreista nokkosista. Pesto sopii hyvin maustamaan voileipiä.

Kuvassa kerrosvoileipä, jonka välissä pestokastiketta, tomaattia ja kanaa. Voileipä pakattu eväspussiin.
Kuva Kati Laszka

Nokkospesto-broileri-voileipä


Hyvää maalaisleipää

Broilerin ohutleike

Nokkospestoa

Kotimaista vuohenjuustoa

Tuoretta tai aurinkokuivattua tomaattia


Nokkospesto:

3 dl tuoreita nokkosenversoja

0,5 dl tuoreita basilikalehtiä

0,5 dl auringonkukansiemeniä

1 valkosipulinkynsi

0,5 dl parmesaaniraastetta (vegaaniversiosta voi poistaa kokonaan pois)

0,5 dl auringonkukka tai rypsiöljyä

ripaus suolaa

Paista broilerin ohutleikkeet kypsiksi ja mausta suolalla ja pippurilla. Anna jäähtyä. Valmista pesto. Ryöppää nokkoset nopeasti kiehuvassa vedessä. Jäähdytä kylmällä ja purista kuivaksi. Laita nokkoset, siemenet ja valkosipulinkynsi tehosekoittimeen tai sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi. Lorauta sekaan öljyä, jotta saat tahnasta tasaista. Lisää lopuksi parmesaaniraaste ja mausta suolalla.

Leikkaa maalaisleivästä siivut ja voitele (ei paksulti) nokkospestolla. Laita toiselle puolikkaalle siivut vuohenjuustoa ja tomaattiviipaleet. Kierrä pari kierrosta mustaa pippuria tomaattien päälle. Laita leivät vastakkain ja paketoi eväspakettiin. Jos pestoa jää yli, sen voi käyttää pasta-kastikkeena. Pesto säilyy jääkaapissa 3-4 päivää.