Nokkospestolla kuorrutettu uunikala

Pesto antaa uunikalalle mehevyyttä.

pestolla kuorrutettuja kalafilepaloja, porkkanaviipaleita, jogurttikastiketta ja lohkoperunoita kulhoissa
Kuva Kati Laszka

Nokkospestolla kuorrutettu uunikala

G

4 annosta
30 minuuttia

500 g kalaa fileenä (esim kirjolohta)
0,5 tl suolaa
0,5 tl jauhettua valkopippuria
(1 sitruuna)

Nokkospesto:
noin 2 dl ryöpättyä (pakastettua) nokkosta
1 valkosipulinkynsi
1 dl auringonkukan- tai pinjansiemeniä
1 dl voimakasta juustoa raastettuna
1,5 - 2 dl öljyä
0,5 tl suolaa
0,5 tl rouhittua mustapippuria
tai
1 prk valmista pestoa


1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen

2. Valmista pesto. Kuori valkosipulinkynsi. Laita kaikki raaka-aineet tehosekoittimeen tai soseuta sauvasekoittimella tahnaksi. Jos pesto tuntuu liian paksulta, notkista lisäämällä öljyä tai tilkan kylmää vettä.

3. Laita kalafilee uunivuokaan nahkapuoli alaspäin kokonaisena tai annospaloiksi leikattuna. Ripottele päälle suolaa ja pippuria.

4. Levitä kalalle reilu kerros pestoa ja laita uuniin. Halutessasi voit laittaa kalalle lisäksi sitruunaviipaleita.

5. Kypsennä uunin keskitasolla noin 20 minuuttia kalafileen paksuudesta riippuen.

6. Tarjoa samassa uunissa kypsennettyjen, yrteillä maustettujen lohkoperunoiden kanssa. Perunat kannattaa laittaa kypsymään uuniin ennen peston valmistusta, jotta ehtivät kypsyä.