Nuudelisalaatti
Sopivan tulisessa nuudelisalaatissa maistuvat itämaiset maut
Nuudelisalaatti
6 annosta
100 g munanuudelia
200 g keräkaalia
2 porkkanaa
1 suippopaprika
Kastike
1 rkl hienonnettua tuoretta inkivääriä
puolikas mieto chilipalko hienonnettuna
0,5 dl sitruuna- ja tai limemehua
0,5 dl soijakastiketta
0,75 dl rypsiöljyä
2 tl sokeria
mustapippuria myllystä
Tarjoiluun
jääsalaattia tai jäävuorisalaattia
korianteria tai persiljaa
Keitä nuudelit ohjeen mukaan. Jäähdytä.
Leikkaa kaali, porkkana ja paprika ohuiksi suikaleiksi. Hyödynnä kasvismandoliinia, jos omistat sellaisen.
Sekoita hienonnetut inkivääri ja chili muihin kastikkeen aineksiin.
Sekoita kastike suikaloitujen kasvisten sekaan. Anna marinoitua pari tuntia jääkaapissa.
Revi huuhdottuja, kuivattuja salaatteja kerroksittain nuudeliseoksen kanssa tarjolle. Koristele yrtillä.