Ohra-järvikalasalaatti

Valmista herkullinen salaatti järvikalasäilykkeestä ja käytä salaattiin kuitu- ja vitamiinipitoista ohraa riisin tai pastan sijaan.
Salaatti toimii ruokaisana lisäkesalaattina ja varsinkin lisäkasviksilla kokonaisena lounaana.

Keitettyä ohraa isossa kulhossa ympärillä sipulia, järvikalasäilykettä, herneitä, punasipuliviipaleita, parsakaalia, kurkkupaloja ja pikkutomaatteja omissa kulhoissaan ohran ympärillä
Kuva: Kati Laszka

Ohra-järvikalasalaatti 
4 tai 8 annosta

Valmistusaika 30 min
Maustuminen 3 tuntia

2 dl Ohrahelmiä
1/2 kasvisliemikuutio

Marinadi:
2 rkl sinappia
0,5 tl suolaa
2 rkl valkoviinietikkaa
2 tl hunajaa
ripaus jauhettua valkopippuria
0,5 dl rypsiöljyä
(1 rkl omenatuoremehua)
tuoretta timjamia

Lisäksi: 
n. 100 g kurkkua
n 200 g parsakaalia
200 g pakasteherneitä
1 pieni punasipuli
pieni (55 g) punainen paprika
2 prk (a 115g) (savustettua) järvikalasäilykettä
(pikkutomaatteja)
(silputtua tilliä)

1. Keitä ohrahelmet kypsiksi kasvisliemessä pakkauksen ohjeen mukaan. 

2. Huuhtele kypsät helmet kylmän veden alla siivilässä ja kumoa kulhoon. 

3. Valmista marinadi sekoittamalla sinappi, suola, valkoviinietikka, hunaja ja valkopippuri ensin keskenään ja lisää lopuksi rypsiöljy samalla sekoittaen. 

4. Kaada marinadi ohrahelmien joukkoon kulhoon.

5. Kuori ja halkaise punasipuli. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi ja lisää ohran joukkoon marinoitumaan. Anna maustua vähintään kolme tuntia, mieluusti seuraavaan päivään.

6. Keitä paloiteltu parsakaali kypsäksi ja nosta jäähtymää lautaselle.

7. Kuutioi kurkku ja paprika pieniksi kuutioiksi ja lisää ohran joukkoon parsakaalien kanssa.

8. Kokoa salaatti esimerkiksi laakeaan astiaan. Laita pohjalle marinoitu ohra-sipuliseos ja levitä päälle muut ainekset. Kaada salaatille viimeiseksi kalasäilyke öljyineen. Koristele pinta halutessasi tomaatinpuolikkailla ja silputulla tillillä. 

Vinkki! Salaattiin voi hyödyntää edelliseltä päivältä jäänyttä lisäkeohraa!

 

Ohje on julkaistu Koti ja maaseutu -lehdessä nro 8/24