Ohraisat krepsit

Herkulliset, ohratäytteiset krepsit ovat hyvää vierastarjottavaakin. Voit valmistaa ohukaiset ja täytteen jo edellisenä päivänä ja kuumentaa vähän ennen tarjoilua.

Lautasella kaksi ohra-kasvisseoksella täytettyä lettua, taustalla kannu, kaksi lasia vettä ja vihreää salaattia.
Kuva: Kati Laszka

Ohraisat krepsit
4 annosta

Valmistusaika n. 40 min

Taikina:
2 kananmunaa
5 dl maitoa
0,5 tl suolaa
1 dl ohrajauhoa
1 dl vehnäjauhoa
Paistamiseen: öljyä tai juoksevaa rasvavalmistetta

Täyte:
8 dl keitettyjä ohrasuurimoita
200 g maustettua tuorejuustoa (esim ruohosipuli)
100 g savukinkkua
1 pieni (puna)sipuli
0,5 dl silputtua ruohosipulia
1 pieni paprika
0,25 tl rouhittua mustapippuria
(juustoraastetta)

1. Riko kananmunat kulhoon ja lisää maito.

2. Vatkaa sekaan jauhot ja mausta taikina suolalla. 

3. Anna taikinan turvota täytteen valmistamisen ajan. 

4. Silppua kinkku. Kuori ja hienonna sipuli. 
5. Poista paprikasta kanta ja siemenet ja leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi. Silppua ruohosipuli.

5. Sekoita kypsän ohrasuurimon joukkoon sipuli, paprika, ruohosipuli ja kinkkurouhe sekä lopuksi tuorejuusto. Mausta pippurilla.

6. Paista taikinasta 8 ohukaista paistinpannulla. 

7. Jaa täyte letuille ja pyöräytä rulliksi. Ripottele pinnalle halutessasi juustoraastetta ja nosta tarjolle. 
 

Vinkki: Voit tehdä letut valmiiksi esimerkiksi seuraavaa päivää varten. Täytä letut vasta jäähtyneinä. Ennen tarjoilua ripottele lettujen päälle halutessasi juustoraastetta ja kuumenna letut uunissa.  

 

Ohje on julkaistu Koti ja maaseutu -lehdessä 8/24