Ohrakryynivelli eli ohrasuurimovelli
Ohrakryynivelli maistuu kanelin ja sokerin kanssa, mutta erilaiset keitot ja kiisselit sopivat hyvin tarjottavaksi vellin kanssa.
Kokonaisista ohrasuurimoista
2 dl kokonaisia ohrasuurimoita
2 l maitoa
suolaa
- Ohrasuurimoita liotetaan yön yli vedessä.
- Siivilöi ohrasuurimot vedestä. Laita ohrasuurimot ja maito paksupohjaiseen kattilaan. Keitä hauduttaen 4 - 5 tuntia haudurramalla ja välillä hyvin sekoittaen.
- Kypsässä vellissä ohrasuurimot ovat samettimaisen pehmeitä, vähän jopa punertavia.
- Maistuu rusinasopan, ruusunmarjakiisselin tai nykypäivänä karpalo- tai tyrnikiisselin kera.
VINKKI Voit tehdä vellin myös rikotuista ohrasuurimoista, joka valmistuu hieman nopeammin.