Ohrakryynivelli eli ohrasuurimovelli

Ohrakryynivelli maistuu kanelin ja sokerin kanssa, mutta erilaiset keitot ja kiisselit sopivat hyvin tarjottavaksi vellin kanssa.

Ohraryynivelli annokset2 JPG1

Kokonaisista ohrasuurimoista

2 dl kokonaisia ohrasuurimoita
2 l maitoa
suolaa

  1. Ohrasuurimoita liotetaan yön yli vedessä. 
  2. Siivilöi ohrasuurimot vedestä. Laita ohrasuurimot ja maito paksupohjaiseen kattilaan. Keitä hauduttaen 4 - 5 tuntia haudurramalla ja välillä hyvin sekoittaen.
  3. Kypsässä vellissä ohrasuurimot ovat samettimaisen pehmeitä, vähän jopa punertavia. 
  4. Maistuu rusinasopan, ruusunmarjakiisselin tai nykypäivänä karpalo- tai tyrnikiisselin kera.

VINKKI Voit tehdä vellin myös rikotuista ohrasuurimoista, joka valmistuu hieman nopeammin.