Ohukaiset ja mansikka-raparperirahka
Ohukaiset on joka vuodenajan pettämätön klassikkojälkkäri
![Muurinpohjanlettuja mansikoiden kera](/uploads/MKN/MKN-Ruokakuvat/_1280x851_crop_center-center_82_line/MKN_Muurinpohja_kuva_jouniranta.jpg 1280w, /uploads/MKN/MKN-Ruokakuvat/_2560x1703_crop_center-center_61_line/MKN_Muurinpohja_kuva_jouniranta.jpg 2560w, /uploads/MKN/MKN-Ruokakuvat/_640x425_crop_center-center_60_line/MKN_Muurinpohja_kuva_jouniranta.jpg 640w)
Ohukaiset ja mansikka-raparperirahka
4 annosta
2 munaa
5 dl maitoa
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
voita, margariinia tai pullorasvaa paistamiseen
Täyte
2 dl kuohukermaa
0,5 prk (125 g) maitorahkaa
1,5 dl raparperihilloa
0,5 dl sokeria
0,5 tl vaniljasokeria
2 dl (pakaste)mansikoita
Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää maito. Vatkaa joukkoon kuivat aineet. Anna turvota vähintään 30 minuuttia.
Valmista täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka, raparperihillo, sokerit ja viipaloidut mansikat.
Paista ohukaiset kuumalla pannulla tai muurinpohjapannulla ruskistetussa rasvassa.
Tarjoa ohukaiset mansikka-raparperirahkan kanssa.