Ohukaiset ja mansikka-raparperirahka

Ohukaiset on joka vuodenajan pettämätön klassikkojälkkäri

Muurinpohjanlettuja mansikoiden kera
Kuva: Jouni Ranta

Ohukaiset ja mansikka-raparperirahka

4 annosta

2 munaa
5 dl maitoa
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
voita, margariinia tai pullorasvaa paistamiseen

Täyte
2 dl kuohukermaa
0,5 prk (125 g) maitorahkaa
1,5 dl raparperihilloa
0,5 dl sokeria
0,5 tl vaniljasokeria
2 dl (pakaste)mansikoita

Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää maito. Vatkaa joukkoon kuivat aineet. Anna turvota vähintään 30 minuuttia.

Valmista täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka, raparperihillo, sokerit ja viipaloidut mansikat.

Paista ohukaiset kuumalla pannulla tai muurinpohjapannulla ruskistetussa rasvassa.

Tarjoa ohukaiset mansikka-raparperirahkan kanssa.