Paahdettu juuressalaatti ja palsternakkakastike
Salaatti paahdetuista juureksista kruunataan herkullisella kastikkeella
Paahdettu juuressalaatti ja palsternakkakastike
4 annosta
2 keskikokoista porkkanaa
1 palsternakka
4 punajuurta
1 punasipuli
1 rkl juoksevaa hunajaa
rypsiöljyä
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
2 ruukkua tai pakkausta erilaisia salaatteja (esim. roomansalaatti ja rucola)
tuoretta timjamia
Kastike
1 palsternakka
2 dl kasvislientä
puolikas sipuli
1 rkl rypsiöljyä
0,5 tl rakuunaa
suolaa ja rouhittua mustapippuria
1 dl ruokakermaa
- Pese, kuori ja paloittele paahdettavat juurekset sopiviksi suupaloiksi. Leikkaa punasipuli siivuiksi.
- Siirrä kasvikset uunipellille leivinpaperin päälle. Valuta päälle öljy ja hunaja, sekä mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Pyöräytä kasviksia niin, että kaikki osat maustuvat. Huom. Jos haluat, että muut juurekset eivät värjäydy punajuuresta, käsittele se erillään.
- Paahda 200-asteisen uunin keskitasolla kypsiksi noin 30–45 minuuttia.
- Pilko kastikkeeseen tuleva palsternakka ja sipuli pienehköiksi paloiksi.
- Kypsennä palsternakka-sipuliseosta pannulla öljyssä, kunnes palsternakka on pehmeää.
- Lisää pannulle kasvisliemi ja anna kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
- Mausta seos rakuunalla, suolalla ja pippurilla.
- Siirrä palsternakka-sipuliseos korkeareunaiseen astiaan, lisää kerma ja soseuta sauvasekoittimella.
- Huuhtele salaatit ja revi ne vadille. Lisää lämpimät paahdetut juurekset ja ripottele päälle tuoretta timjamia. Valuta palsternakkakastike paahdetun juuressalaatin pinnalle. Tarjoa lämpimänä.