Päärynä-vuohenjuustopizza hapanjuureen

Tämä pizza on nk. valkoinen pizza. Tomaattikastikkeen sijaan käytetään ranskankermaa.

Päärynällä, vuohenjuustolla, rucolalla ja pinjansiemenillä päällystetty puolitettu pizza puisella leikkuulaudalla
Kuva: Kati Lazska

Päärynä-vuohenjuustopizza hapanjuureen

2 isohkoa pizzaa

Pizzataikina:
5 dl 00-tyypin vehnäjauhoja
15 g kuivattua hapanjuurta
2 dl vettä
0,5 tl sokeria
1 tl suolaa

Täytteet:

2 päärynää
100 g vuohenjuustoa
n 3 rkl ranskankermaa
pinjansiemeniä
rucolaa
(vaahterasiirappia)
(ilmakuivattua kinkkua tms)

1. Valmista taikina. Siivilöi jauhot kulhoon ja sekoita joukkoon hapanjuuri. Lisää sokeri, vesi ja suola.

2. Vaivaa taikinaa joko yleiskoneessa tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla keskinopeudella noin 5 minuuttia.

3. Peitä kulho kelmulla ja nosta taikina jääkaappiin tekeytymään yön yli.

4. Ota taikina huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen pizzojen paistoa.

5. Laita uuni tai pizzauuni lämpenemään 250 asteeseen. Voit myös paistaa pizzoja leivinuunissa. Tavalliseen sähköuuniin voit laittaa pizzakiven tai tyhjän pellin lämpenemään uunin kuumenemisen ajaksi.

6. Jaa taikina kahteen samankokoiseen osaan. Muotoile taikinoista pyöreät pallot jauhotetulla pöydällä. Anna pallojen levätä noin kymmenen minuutin ajan.
Siirrä taikinapallot molemmat omille leivinpapereille, mikäli käytät sähkö- tai leivinuunia. Pizzauuniin ei tarvitse leivinpaperia.
Muotoile palloista pyöreät pizzat – joko käsin tai kaulinta apuna käyttäen. Taikina saa olla ohut.

7. Kuori päärynät halutessasi ja leikkaa päärynät ohuiksi viipaleiksi.

8. Leikkaa vuohenjuusto viipaleiksi.

9. Levitä pizzojen päälle ranskankermaa siten, että reunoilta jää noin puolen sentin kaistale ilman kermaa. Levitä päärynäviipaleet pizzojen päälle. Viimeistele lopuksi vuohenjuustolla.

10. Paista pizzat sähkö- tai leivinuunissa esilämmitetyn pizzakiven tai leivinpaperin päällä tai pizzauunissa ilman leivinpaperia. Paistoaika sähkö- tai leivinuunissa on noin 8–10 minuuttia pizzaa kohti. Pizzauunissa paistoaika on noin puolet vähemmän korkeamman lämpötilan ansiosta.

11. Ripottele paistetuille pizzoille pinjansiemeniä ja rucolaa sekä pirskottele halutessasi vaahterasiirappia pinnalle. Tarjoile heti!
Jos haluat pizzaan myös ilmakuivattua kinkkua, laita se pizzalle vasta kypsennyksen jälkeen.

Vinkki: Jos sinulla ei ole omaa hapanjuurta, käytä taikinaan esim Dr. Oetker Kuivattu hapanjuuri ja hiiva -seosta pakkauksen ohjeen mukaan.