Päärynäkahvikakku

Herkullinen päärynäkakku kahvin tai teen seuraan.

Pieniä sulatetulla valkosuklaalla koristeltuja kakkkusia, päärynöitä ja pähkinärouhetta
Kuva: Kati Laszka
Päärynäkahvikakku
noin 1,5 litran vuoka

2 päärynää
75 g voita
3 kananmunaa
2,5 dl sokeria
4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
0,5 tl kardemummaa
2 dl (vanilja)rahkaa

Koristeluun:
n. 50 g sulatettua valkosuklaata
(kuivattua päärynää, päärynämakeisia tms)

1. Kuori päärynät tarvittaessa ja raasta karkeaksi raasteeksi.

2. Sulata voi.

3. Vaahdota munat ja sokeri.

4. Yhdistä kuivat aineet toisessa kulhossa.

5. Sekoita rahka varovasti muna-sokerivaahtoon.

6. Lisää voisulaa ja jauhoseosta muutamassa erässä taikinaan varovasti sekoittaen.

7. Kääntele lopuksi päärynäraaste taikinan joukkoon ja lusikoi taikina voideltuun kakkuvuokaan.

8. Kypsennä 200 asteisen uunin keskitasolla 30-40 minuuttia, kunnes tikulla koitettaessa kakku on kypsä.
Anna kakun jäähtyä ennen kuin kumoat sen pois vuoasta.

9. Koristele kakku halutessasi sulatetulla valkosuklaalla ja esimerkiksi kuivatulla päärynällä, pähkinärouheella tai päärynämakeisilla.

Vinkki: Paista kakkutaikina muffinivuoissa. Kypsennysaika on 15-20 minuuttia, riippuen vuokien koosta. Koita tikulla kypsyys.