Reseptit arkeen ja juhlaan
Olemme koonneet tänne suosituimmat reseptit.
Leivonnaiset
Tuulihatut
Ilmava tuulihattu voidaan täyttää niin suolaiseksi kuin makeaksi leivonnaiseksi
Leivonnaiset
Bebe-leivokset
Bebe-leivos on pieni herttainen tarjottava
Leivonnaiset
Prinsessakakku
Marsipaanikuoren alla on herkullinen sokerikakku, jonka täytteenä on vaniljakreemiä, kermahyytelöä tai -vaahtoa sekä vadelmahilloa
Leivonnaiset
Vaaleanpunainen unelmatorttu ja sydänpulla ystävälle
Ystävänpäivänä 14.2. sopii muistaa ystäviä ja rakastettuja herkuilla
Leivonnaiset
Runebergin tortut ja gluteenittomat Runebergin tortut
Runebergin päivää juhlistetaan 5. helmikuuta. Silloin kahvipöytään voi kattaa hillosilmäisiä Runebergin torttuja.
Alkupalat ja pikkusyötävät
Täytteitä blineille
Blinien kanssa voi mädin lisäksi nauttia erilaisia täytteitä
Salaatit ja kasvisruoat· Leivonnaiset
Blinit
Blinitaikinalle on ominaista happamuus, joka syntyy, kun jauhojen, maidon ja hiivan seoksen annetaan käydä
Leivonnaiset· Kekriruoat
Varilimppu
Varsinaissuomalainen varilimppu leivotaan ajan kanssa
Leivonnaiset· Kekriruoat
Satakuntalainen kakko
Satakunnan kakko leivotaan sormituntumalla.
Leivonnaiset· Kekriruoat
Savolainen ohraryynirieska
Ryynirieska kuuluu savolaiseen juhannukseen.
Leivonnaiset· Kekriruoat
Lapin ohrarieska
Rieskan paistaminen vaatii kuuman uunin.
Leivonnaiset· Kekriruoat
Rievä
"On Tampereen tyttäret siäviä, kun syövät he tuoreita riäviä"
Leivonnaiset· Juhlat ja sesongit· Kekriruoat
Oulun limppu
Oulun limpussa maistuu pomeranssi
Leivonnaiset· Kekriruoat
Nosterieska
Keski-Suomen nosterieska saa muhevan rakenteensa hiivalla käytetystä juuritaikinasta
Leivonnaiset· Kekriruoat
Lohjan omenalimppu
Osa omenakaupungin runsaasta omenasadosta piilotetaan limppuun
Leivonnaiset· Kekriruoat
Lepuska
Lepuska on pehmeä, perunainen rieska Etelä-Karjalasta