Reseptit arkeen ja juhlaan
Olemme koonneet tänne suosituimmat reseptit.
Alkupalat ja pikkusyötävät
Täytteitä blineille
Blinien kanssa voi mädin lisäksi nauttia erilaisia täytteitä
Salaatit ja kasvisruoat· Leivonnaiset
Blinit
Blinitaikinalle on ominaista happamuus, joka syntyy, kun jauhojen, maidon ja hiivan seoksen annetaan käydä
Leivonnaiset· Kekriruoat
Varilimppu
Varsinaissuomalainen varilimppu leivotaan ajan kanssa
Leivonnaiset· Kekriruoat
Satakuntalainen kakko
Satakunnan kakko leivotaan sormituntumalla.
Leivonnaiset· Kekriruoat
Savolainen ohraryynirieska
Ryynirieska kuuluu savolaiseen juhannukseen.
Leivonnaiset· Kekriruoat
Lapin ohrarieska
Rieskan paistaminen vaatii kuuman uunin.
Leivonnaiset· Kekriruoat
Rievä
"On Tampereen tyttäret siäviä, kun syövät he tuoreita riäviä"
Leivonnaiset· Juhlat ja sesongit· Kekriruoat
Oulun limppu
Oulun limpussa maistuu pomeranssi
Leivonnaiset· Kekriruoat
Nosterieska
Keski-Suomen nosterieska saa muhevan rakenteensa hiivalla käytetystä juuritaikinasta
Leivonnaiset· Kekriruoat
Lohjan omenalimppu
Osa omenakaupungin runsaasta omenasadosta piilotetaan limppuun
Leivonnaiset· Kekriruoat
Lepuska
Lepuska on pehmeä, perunainen rieska Etelä-Karjalasta
Leivonnaiset
Ruisleipä
Savossa ruisleivän leipominen on pyhä toimitus ja hyvää leiväntekijää arvostetaan
Leivonnaiset· Kekriruoat
Keskipohjanmaalainen sekaleipä
Sekaleipä on Keski-Pohjanmaalla varsin yleinen arkileipä
Leivonnaiset· Kekriruoat
Hämäläiset juhlaleivät
Perunalimpun ja näkkileivän kanssa maistuu porkkanavoi
Leivonnaiset· Joulu
Vinkkejä pipareiden koristeluun
Loihdi lasit piparitaloon, kuorruta komeaksi koristeilla
Salaatit ja kasvisruoat
Valkokastike eli bechamelkastike
Valkokastikkeesta syntyy myös juustoinen huntu gratiineihin