Reseptit arkeen ja juhlaan
Olemme koonneet tänne suosituimmat reseptit.
Liharuoat
Ruskea peruskastike
Ruskea kastike on osa suomalaista ruokakulttuuria. Tätä menneiden vuosien arkista perusruokaa nautittiin lähes päivittäin perunoiden...
Alkupalat ja pikkusyötävät· Juhlat ja sesongit· Puurot ja jälkiruoat
Pohjois-Pohjanmaan juhannusjuusto
Pohjois-Pohjanmaalla lusikoidaan juhannusjuustoa
Leivonnaiset· Kekriruoat
Pohjois-Karjalan vatruska
Pohjois-Karjala on piirakanystävän paratiisi
Liharuoat
Pirkanmaan mustamakkara
Mustamakkara on Pirkanmaalla arvossaan
Puurot ja jälkiruoat
Lapin mustikka-hillakiisseli
Hilla ja muut luonnonmarjat ovat Lapin aarre
Alkupalat ja pikkusyötävät
Kymenlaakson kotijuusto
Kymenlaaksossa osataan juustonteon salat
Kalaruoat
Keski-Suomen rantakala
Keski-Suomessa muikku maistuu rannalla ja kotikeittiössä
Leivonnaiset· Kekriruoat
Keski-Pohjanmaan krenikka
Krenikka on kardemummalla ja kanelilla maustettu makea leivonnainen.
Leivonnaiset· Kekriruoat
Kainuun rönttönen
Kainuun rönttönen on suojattu herkku
Juhlat ja sesongit
Hämeen tuuvinki eli imelletty perunalaatikko
Hämeessä ei ole joulupöytää, jos ei ole tuuvinkia. Muualla se tunnetaan nimellä imelletty perunalaatikko.
Leivonnaiset· Juhlat ja sesongit
Eteläsavolainen ohrarieska
Etelä-Savossa ohrarieska on röpö-, ryyni- tai röhkörieska
Leivonnaiset· Kekriruoat
Etelä-Pohjanmaan naurisleipä
Leivät syörähän heti lämpöösenä voin kans ja jos sattuu jäärä, loput kylymänä
Liharuoat
Lemin särä Etelä-Karjalasta
Lemin särän kanssa ei pidä hättäillä