Reseptit arkeen ja juhlaan
Olemme koonneet tänne suosituimmat reseptit.
Salaatit ja kasvisruoat· Alkupalat ja pikkusyötävät· Juhlat ja sesongit
Vihreä perunasalaatti
Maukas ja kaunis, hiukan erilainen perunasalaatti. Lisää ruokaisuutta saat, jos lisäät salaattiin herneitä, keitettyjä leikkopapuja,...
Salaatit ja kasvisruoat· Juhlat ja sesongit
Saag paneer eli viherkastike intialaisittain
Ohjeen pinaatin tai vuohenputken voit korvata nokkosella. Ryöppää nokkonen ennen kuullottamista. Voit käyttää myös pelkästään...
Leivonnaiset· Alkupalat ja pikkusyötävät
Marjaleipä ruistaikinasta
Tiesitkö, että kuumuutta vaativa ruisleipä onnistuu kivasti myös pizzauunilla pizzan ja ruoan kypsentämisen lisäksi? Ainoa...
Alkupalat ja pikkusyötävät· Juhlat ja sesongit
Sitruunainen chilikarviaispikkelssi
Karviainen sopii puolikypsänä pikkelssiin. Chili ja sitruuna yllättävät karviaisen makupareina.
Leivonnaiset· Juhlat ja sesongit
Karviaismarjatorttu
Puutarhan karviaissadosta saa maistuvan tortun.
Liharuoat· Alkupalat ja pikkusyötävät
Nokkospesto-broileri-voileipä
Kevään ja kesän aikana pestoa voi tehdä tuoreista nokkosista. Pesto sopii hyvin maustamaan voileipiä.
Juomat
Koivunlehti-raparperisima
Ihana, raikas ja keväinen juoma syntyy raparperista ja nuorista koivunlehdistä
Juhlat ja sesongit
Kuusenkerkkäsiirappi keittämättä
Helposti valmistuva, mutta aikaa ja auringonvaloa vaativa maukas siirappi. Kuusenkerkkien keräämiseen tarvitset maanomistajan luvan!
Salaatit ja kasvisruoat· Leivonnaiset
Pienet kasvis-villiyrttipiiraat
Villiyrteistä saa keväisin uusia makuja erilaisiin ruokiin.
Salaatit ja kasvisruoat
Raparperi-vuohenjuustosalaatti
Alkukesän ihana salaatti, johon voi käyttää villiyrttejäkin
Kalaruoat· Alkupalat ja pikkusyötävät
Villiyrttisilli
Alkukesän herkku maistuu perunoiden tai ruisleivän kanssa
Leivonnaiset· Juhlat ja sesongit
Pokekakku
Tässä täyteläinen kakku juhlaan
Hävikkiruoat· Leivonnaiset· Alkupalat ja pikkusyötävät
Mallassämpylät
Mallassämpylät tulevat Hämeestä.
Keväinen parsasalaatti
Hyödynnä monipuolisesti käytettävää kevyttä parsaa esimerkiksi salaateissa.
Keitot
Parsakeitto ja siemenripote
Tuontiparsa käy mainiosti alkukevään parsaruokiin, mutta kesän korvilla kannattaa siirtyä kotimaiseen tarjontaan.
Ahvenkeitto
Kansalliskalamme ahvenen sesonki on huhti-toukokuussa sekä syys-lokakuussa.