Reseptit arkeen ja juhlaan

Olemme koonneet tänne suosituimmat reseptit.

runsaasti vihreitä vihanneksia ja keitettyjä pernoita sisältävä salaatti kulhossa, kananmunalohkoja, vihreitä papuja ja vihreää kastiketta lautasella

Salaatit ja kasvisruoat· Alkupalat ja pikkusyötävät· Juhlat ja sesongit

Vihreä perunasalaatti

Maukas ja kaunis, hiukan erilainen perunasalaatti. Lisää ruokaisuutta saat, jos lisäät salaattiin herneitä, keitettyjä leikkopapuja,...

perunarieskoja lautasella ja pinaattista kasviskastiketta kulhoissa

Salaatit ja kasvisruoat· Juhlat ja sesongit

Saag paneer eli viherkastike intialaisittain

Ohjeen pinaatin tai vuohenputken voit korvata nokkosella. Ryöppää nokkonen ennen kuullottamista. Voit käyttää myös pelkästään...

Marjaleipa pizzauunissa Anna Kari

Leivonnaiset· Alkupalat ja pikkusyötävät

Marjaleipä ruistaikinasta

Tiesitkö, että kuumuutta vaativa ruisleipä onnistuu kivasti myös pizzauunilla pizzan ja ruoan kypsentämisen lisäksi? Ainoa...

Karviainen Canva

Alkupalat ja pikkusyötävät· Juhlat ja sesongit

Sitruunainen chilikarviaispikkelssi

Karviainen sopii puolikypsänä pikkelssiin. Chili ja sitruuna yllättävät karviaisen makupareina.

Karviaisia Kuva hmlry fi liitto media

Leivonnaiset· Juhlat ja sesongit

Karviaismarjatorttu

Puutarhan karviaissadosta saa maistuvan tortun.

Kuvassa kerrosvoileipä, jonka välissä pestokastiketta, tomaattia ja kanaa. Voileipä pakattu eväspussiin.

Liharuoat· Alkupalat ja pikkusyötävät

Nokkospesto-broileri-voileipä

Kevään ja kesän aikana pestoa voi tehdä tuoreista nokkosista. Pesto sopii hyvin maustamaan voileipiä.

Kolme pulloa punaista koivunlehti-raparperisimaa

Juomat

Koivunlehti-raparperisima

Ihana, raikas ja keväinen juoma syntyy raparperista ja nuorista koivunlehdistä

Kuusenkerkkiä ja sokeria purkissa ikkunalaudalla

Juhlat ja sesongit

Kuusenkerkkäsiirappi keittämättä

Helposti valmistuva, mutta aikaa ja auringonvaloa vaativa maukas siirappi. Kuusenkerkkien keräämiseen tarvitset maanomistajan luvan!

Kasvis-yrttipiiras ja nokkospesto-broiler-sandwich Kati Laszka

Salaatit ja kasvisruoat· Leivonnaiset

Pienet kasvis-villiyrttipiiraat

Villiyrteistä saa keväisin uusia makuja erilaisiin ruokiin.

Raparperi vuohenjuustosalaatti vaaka Kati Laszka

Salaatit ja kasvisruoat

Raparperi-vuohenjuustosalaatti

Alkukesän ihana salaatti, johon voi käyttää villiyrttejäkin

Villiyrttisilli vaaka Kati Laszka

Kalaruoat· Alkupalat ja pikkusyötävät

Villiyrttisilli

Alkukesän herkku maistuu perunoiden tai ruisleivän kanssa

Pokekakku

Leivonnaiset· Juhlat ja sesongit

Pokekakku

Tässä täyteläinen kakku juhlaan

Mallassampylat leikattu

Hävikkiruoat· Leivonnaiset· Alkupalat ja pikkusyötävät

Mallassämpylät

Mallassämpylät tulevat Hämeestä.

Parsasalaatti Kati Laszka vaaka Eve

Keväinen parsasalaatti

Hyödynnä monipuolisesti käytettävää kevyttä parsaa esimerkiksi salaateissa.

Parsakeittoa lautasilla. Siemenripotetta keiton päällä. Lautasten alle asetettuna pyyhe.

Keitot

Parsakeitto ja siemenripote

Tuontiparsa käy mainiosti alkukevään parsaruokiin, mutta kesän korvilla kannattaa siirtyä kotimaiseen tarjontaan.

Ahvenkeitto

Kansalliskalamme ahvenen sesonki on huhti-toukokuussa sekä syys-lokakuussa.