Reseptit arkeen ja juhlaan

Olemme koonneet tänne suosituimmat reseptit.

Kuvassa kerrosvoileipä, jonka välissä pestokastiketta, tomaattia ja kanaa. Voileipä pakattu eväspussiin.

Liharuoat· Alkupalat ja pikkusyötävät

Nokkospesto-broileri-voileipä

Kevään ja kesän aikana pestoa voi tehdä tuoreista nokkosista. Pesto sopii hyvin maustamaan voileipiä.

Kolme pulloa punaista koivunlehti-raparperisimaa

Juomat

Koivunlehti-raparperisima

Ihana, raikas ja keväinen juoma syntyy raparperista ja nuorista koivunlehdistä

Kuusenkerkkiä ja sokeria purkissa ikkunalaudalla

Juhlat ja sesongit

Kuusenkerkkäsiirappi keittämättä

Helposti valmistuva, mutta aikaa ja auringonvaloa vaativa maukas siirappi. Kuusenkerkkien keräämiseen tarvitset maanomistajan luvan!

Kasvis-yrttipiiras ja nokkospesto-broiler-sandwich Kati Laszka

Salaatit ja kasvisruoat· Leivonnaiset

Pienet kasvis-villiyrttipiiraat

Villiyrteistä saa keväisin uusia makuja erilaisiin ruokiin.

Raparperi vuohenjuustosalaatti vaaka Kati Laszka

Salaatit ja kasvisruoat

Raparperi-vuohenjuustosalaatti

Alkukesän ihana salaatti, johon voi käyttää villiyrttejäkin

Villiyrttisilli vaaka Kati Laszka

Kalaruoat· Alkupalat ja pikkusyötävät

Villiyrttisilli

Alkukesän herkku maistuu perunoiden tai ruisleivän kanssa

Pokekakku

Leivonnaiset· Juhlat ja sesongit

Pokekakku

Tässä täyteläinen kakku juhlaan

Mallassampylat leikattu

Hävikkiruoat· Leivonnaiset· Alkupalat ja pikkusyötävät

Mallassämpylät

Mallassämpylät tulevat Hämeestä.

Parsasalaatti Kati Laszka vaaka Eve

Keväinen parsasalaatti

Hyödynnä monipuolisesti käytettävää kevyttä parsaa esimerkiksi salaateissa.

Parsakeittoa lautasilla. Siemenripotetta keiton päällä. Lautasten alle asetettuna pyyhe.

Keitot

Parsakeitto ja siemenripote

Tuontiparsa käy mainiosti alkukevään parsaruokiin, mutta kesän korvilla kannattaa siirtyä kotimaiseen tarjontaan.

Ahvenkeitto

Kansalliskalamme ahvenen sesonki on huhti-toukokuussa sekä syys-lokakuussa.

Lautasella parsaa, kaalia, porkkanaa, härkistä. Taustalla parsaa lasissa.

Salaatit ja kasvisruoat

Parsakulhot

Herkulliset parsakulhot ovat saaneet innoituksensa buddha-bowlista.

Halkaistu leipä

Leivonnaiset

Pohjoissavolainen rieska, kouhaatus

Itä-Suomalainen rieska- ja leipäperinne on monipuolista ja rikasta. Savolainen ohrarieska on tuoreena todellinen herkku. Kun...

Laskiaispulla

Leivonnaiset

Kirpsakat laskiaispullat

Laskiaispulla hillolla vai mantelimassalla?

Mämmi

Puurot ja jälkiruoat

Kotimämmin valmistus

Kokeile mämmin keittoa ja paistoa kotona

salviaa, broilerifileitä, mausteita, jauhoja, voita, öljyä, ilmakuivattua kinkkua vadilla

Liharuoat

Broileri saltimbocca

Saltimbocca tehdään perinteisesti vasikanlihasta, mutta se on herkullista myös broilerista valmistettuna.