Reseptit arkeen ja juhlaan
Olemme koonneet tänne suosituimmat reseptit.
Liharuoat· Alkupalat ja pikkusyötävät
Nokkospesto-broileri-voileipä
Kevään ja kesän aikana pestoa voi tehdä tuoreista nokkosista. Pesto sopii hyvin maustamaan voileipiä.
Juomat
Koivunlehti-raparperisima
Ihana, raikas ja keväinen juoma syntyy raparperista ja nuorista koivunlehdistä
Juhlat ja sesongit
Kuusenkerkkäsiirappi keittämättä
Helposti valmistuva, mutta aikaa ja auringonvaloa vaativa maukas siirappi. Kuusenkerkkien keräämiseen tarvitset maanomistajan luvan!
Salaatit ja kasvisruoat· Leivonnaiset
Pienet kasvis-villiyrttipiiraat
Villiyrteistä saa keväisin uusia makuja erilaisiin ruokiin.
Salaatit ja kasvisruoat
Raparperi-vuohenjuustosalaatti
Alkukesän ihana salaatti, johon voi käyttää villiyrttejäkin
Kalaruoat· Alkupalat ja pikkusyötävät
Villiyrttisilli
Alkukesän herkku maistuu perunoiden tai ruisleivän kanssa
Leivonnaiset· Juhlat ja sesongit
Pokekakku
Tässä täyteläinen kakku juhlaan
Hävikkiruoat· Leivonnaiset· Alkupalat ja pikkusyötävät
Mallassämpylät
Mallassämpylät tulevat Hämeestä.
Keväinen parsasalaatti
Hyödynnä monipuolisesti käytettävää kevyttä parsaa esimerkiksi salaateissa.
Keitot
Parsakeitto ja siemenripote
Tuontiparsa käy mainiosti alkukevään parsaruokiin, mutta kesän korvilla kannattaa siirtyä kotimaiseen tarjontaan.
Ahvenkeitto
Kansalliskalamme ahvenen sesonki on huhti-toukokuussa sekä syys-lokakuussa.
Salaatit ja kasvisruoat
Parsakulhot
Herkulliset parsakulhot ovat saaneet innoituksensa buddha-bowlista.
Leivonnaiset
Pohjoissavolainen rieska, kouhaatus
Itä-Suomalainen rieska- ja leipäperinne on monipuolista ja rikasta. Savolainen ohrarieska on tuoreena todellinen herkku. Kun...
Leivonnaiset
Kirpsakat laskiaispullat
Laskiaispulla hillolla vai mantelimassalla?
Puurot ja jälkiruoat
Kotimämmin valmistus
Kokeile mämmin keittoa ja paistoa kotona
Liharuoat
Broileri saltimbocca
Saltimbocca tehdään perinteisesti vasikanlihasta, mutta se on herkullista myös broilerista valmistettuna.