Reseptit arkeen ja juhlaan
Olemme koonneet tänne suosituimmat reseptit.

Leivonnaiset· Alkupalat ja pikkusyötävät
Marjaleipä ruistaikinasta
Tiesitkö, että kuumuutta vaativa ruisleipä onnistuu kivasti myös pizzauunilla pizzan ja ruoan kypsentämisen lisäksi? Ainoa...

Alkupalat ja pikkusyötävät· Juhlat ja sesongit
Sitruunainen chilikarviaispikkelssi
Karviainen sopii puolikypsänä pikkelssiin. Chili ja sitruuna yllättävät karviaisen makupareina.

Leivonnaiset· Juhlat ja sesongit
Karviaismarjatorttu
Puutarhan karviaissadosta saa maistuvan tortun.

Liharuoat· Alkupalat ja pikkusyötävät
Nokkospesto-broileri-voileipä
Kevään ja kesän aikana pestoa voi tehdä tuoreista nokkosista. Pesto sopii hyvin maustamaan voileipiä.

Juomat
Koivunlehti-raparperisima
Ihana, raikas ja keväinen juoma syntyy raparperista ja nuorista koivunlehdistä

Juhlat ja sesongit
Kuusenkerkkäsiirappi keittämättä
Helposti valmistuva, mutta aikaa ja auringonvaloa vaativa maukas siirappi. Kuusenkerkkien keräämiseen tarvitset maanomistajan luvan!

Salaatit ja kasvisruoat· Leivonnaiset
Pienet kasvis-villiyrttipiiraat
Villiyrteistä saa keväisin uusia makuja erilaisiin ruokiin.

Salaatit ja kasvisruoat
Raparperi-vuohenjuustosalaatti
Alkukesän ihana salaatti, johon voi käyttää villiyrttejäkin

Kalaruoat· Alkupalat ja pikkusyötävät
Villiyrttisilli
Alkukesän herkku maistuu perunoiden tai ruisleivän kanssa

Leivonnaiset· Juhlat ja sesongit
Pokekakku
Tässä täyteläinen kakku juhlaan

Hävikkiruoat· Leivonnaiset· Alkupalat ja pikkusyötävät
Mallassämpylät
Mallassämpylät tulevat Hämeestä.

Keväinen parsasalaatti
Hyödynnä monipuolisesti käytettävää kevyttä parsaa esimerkiksi salaateissa.

Keitot
Parsakeitto ja siemenripote
Tuontiparsa käy mainiosti alkukevään parsaruokiin, mutta kesän korvilla kannattaa siirtyä kotimaiseen tarjontaan.
Ahvenkeitto
Kansalliskalamme ahvenen sesonki on huhti-toukokuussa sekä syys-lokakuussa.

Salaatit ja kasvisruoat
Parsakulhot
Herkulliset parsakulhot ovat saaneet innoituksensa buddha-bowlista.

Leivonnaiset
Pohjoissavolainen rieska, kouhaatus
Itä-Suomalainen rieska- ja leipäperinne on monipuolista ja rikasta. Savolainen ohrarieska on tuoreena todellinen herkku. Kun...