Reseptit arkeen ja juhlaan
Olemme koonneet tänne suosituimmat reseptit.
Salaatit ja kasvisruoat
Raparperi-vuohenjuustosalaatti
Alkukesän ihana salaatti, johon voi käyttää villiyrttejäkin
Kalaruoat· Alkupalat ja pikkusyötävät
Villiyrttisilli
Alkukesän herkku maistuu perunoiden tai ruisleivän kanssa
Leivonnaiset· Juhlat ja sesongit
Pokekakku
Tässä täyteläinen kakku juhlaan
Hävikkiruoat· Leivonnaiset· Alkupalat ja pikkusyötävät
Mallassämpylät
Mallassämpylät tulevat Hämeestä.
Keväinen parsasalaatti
Hyödynnä monipuolisesti käytettävää kevyttä parsaa esimerkiksi salaateissa.
Keitot
Parsakeitto ja siemenripote
Tuontiparsa käy mainiosti alkukevään parsaruokiin, mutta kesän korvilla kannattaa siirtyä kotimaiseen tarjontaan.
Ahvenkeitto
Kansalliskalamme ahvenen sesonki on huhti-toukokuussa sekä syys-lokakuussa.
Salaatit ja kasvisruoat
Parsakulhot
Herkulliset parsakulhot ovat saaneet innoituksensa buddha-bowlista.
Leivonnaiset
Pohjoissavolainen rieska, kouhaatus
Itä-Suomalainen rieska- ja leipäperinne on monipuolista ja rikasta. Savolainen ohrarieska on tuoreena todellinen herkku. Kun...
Leivonnaiset
Kirpsakat laskiaispullat
Laskiaispulla hillolla vai mantelimassalla?
Puurot ja jälkiruoat
Kotimämmin valmistus
Kokeile mämmin keittoa ja paistoa kotona
Liharuoat
Broileri saltimbocca
Saltimbocca tehdään perinteisesti vasikanlihasta, mutta se on herkullista myös broilerista valmistettuna.
Kalaruoat· Juhlat ja sesongit
Nokkospestolla kuorrutettu uunikala
Pesto antaa uunikalalle mehevyyttä.
Juhlat ja sesongit· Puurot ja jälkiruoat
Timjami-panna cotta ja mustikkahilloke
Mustikka ja timjami ovat oiva makupari. Mausta kermahyytelö ja mustikkahillo timjamilla. Myös mustikkapiirakkaan kannattaa käyttää...
Hävikkiruoat· Leivonnaiset
Porkkana-puuroleipä
Hävikkiä torppaava, arkeenkin sopiva leipä. Innoituksensa leipä on saanut perinteisestä hiivaleivästä. Taikinaa ei tarvitse vaivata...
Salaatit ja kasvisruoat· Leivonnaiset· Alkupalat ja pikkusyötävät
Salaattipiirakka
Keväinen ja raikkaan rapea piirakka maistuu iltapalana tai viikonlopun aterialla alkuruokana.