Paimenen paistos
Paistoksessa on koko ateria samassa vuoassa: jauheliha, juurekset ja perunasose
Paimenen paistos
4 annosta
1 sipuli
1 rkl rypsiöljyä
400 g karitsan jauhelihaa (tai tavallista)
2-3 (200 g) porkkanaa
pala (150 g) lanttua
pala (100 g) mukulaselleriä
1 dl punaisia linssejä tai 2 dl kypsiä papuja
1 dl kasvislientä tai vettä
0,5–1 tl kuivattua timjamia
0,5 tl kuivattua rosmariinia
1 tl maustepippuria
0,5 tl mustapippuria
0,5–0,75 tl suolaa
Kuorrutus
5-7 kpl (500 g) jauhoista perunaa
2 kpl (300 g) palsternakkaa
2¬–2,5 dl kasvislientä
2 tl kasvimargariinia tai voi-kasviöljyseosta
- Kuori ja pilko peruna ja palsternakka kuorrutusta varten ja pane kasvisliemeen kiehumaan. Kuori ja pilko muut juurekset valmiiksi.
- Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota öljyssä pannulla. Lisää jauheliha ja kypsennä.
- Lisää juurekset, linssit tai pavut, tilkka nestettä sekä mausteet ja hauduta välillä sekoittaen noin 20 minuuttia.
- Soseuta kypsä peruna ja palsternakka liemeen ja mausta kasvimargariinilla.
- Kaada jauhelihaseos isohkon voidellun uunivuoan pohjalle ja levitä juuressose päälle.
- Paista 200 asteessa 30–40 minuuttia ja tarjoa vihreän salaatin kanssa.