Paistettu fenkoli ja jogurttikastike

Paistettu fenkoli sopii hyvin lisäkkeeksi esimerkiksi riistaruoille

Paistettua fenkolia ja jugurttikastiketta
Kuva: Kati Laszka

Paistettu fenkoli ja jogurttikastike

2–4 annosta

1–2 fenkolia (n. 600 g)
2 rkl öljyä
2 rkl sitruunamehua
1 tl raastettua sitruunan kuorta
0,5 tl viherpippuria
0,5 tl suolaa

Kastike
2 dl maustamatonta jogurttia
2 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa
fenkolin vihreät tupsut
0,5 tl fenkolin siemeniä

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Leikkaa huuhdelluista fenkoleista vähän vartta ja tillimäiset tupsut erikseen kastiketta varten. Lohko fenkolit pitkittäin 6–8 palaksi ja levitä uunivuokaan.

Pese sitruuna hyvin ja raasta kuori. Puolita sitruuna ja purista mehu. Sekoita keskenään sitruunamehu, kuoriraaste, suola ja murskatut pippurit.

Kaada öljy-sitruunaseos fenkolien päälle ja laita vuoka uuniin.

Kypsennä fenkoleita uunissa noin 10 minuuttia. Kääntele niitä ja jatka kypsennystä noin 15 minuuttia. Halutessasi voit laittaa vuokaan kannen tai peittää fenkolit foliolla. Tarkista kypsyys ja jatka kypsennystä tarvittaessa.

Sekoita fenkolien kypsyessä kastike. Silppua fenkolinvarsipalat ja tupsut. Hiero morttelissa fenkolin siemenet murskaksi ja sekoita kastikkeen ainekset keskenään.

Tarjoa kuuma fenkoli jogurttikastikkeen kera esimerkiksi riistan kanssa.

Vinkki! Saat maidottoman vegaanisen version, kun korvaat jogurtin esimerkiksi kaurapohjaisella hapatetulla tuotteella.