Paistettua kalaa ja raparperia
Kalan ja raparperin suussasulava liitto
Paistettua kalaa ja raparperia
4 annosta
n. 600 g vaaleaa kalaa fileinä (esim. siikaa tai kuhaa)
4–5 raparperinvartta
2 tl fariinisokeria
2–3 rkl vettä
1 dl ruisjauhoa
1 tl suolaa
0,25 tl rouhittua mustapippuria
2 rkl öljyä
1–2 rosmariininoksaa
1–2 rkl kapriksia
0,5–1 rkl sherryetikka tai omenaviinietikkaa
Leikkaa raparperit suupalan kokoisiksi ja laita sokerin sekä veden kanssa kattilaan. Kuumenna, kunnes raparperi pehmenee. Nosta pois liedeltä.
Sekoita jauhot, suola ja pippuri. Kääntele kalafileet jauhoseoksessa.
Kuumenna öljy tilavalla pannulla ja laita kalat nahkapuoli alaspäin pannulle. Lisää rosmariini ja paista muutama minuutti. Käännä fileet. Lusikoi raparperi ilman lientä pannulle ja ripottele sekaan kaprikset. Mausta etikalla. Paista, kunnes kalafileet ovat kypsiä.
Valuta lopuksi raparperien liemi kalojen ja raparperin päälle. Tarjoa heti keitettyjen perunoiden kanssa.