Paistia ja maukasta marja-aroniakastiketta

Marja-aroniat värjäävät pihvit tummiksi. Pihveistä tulee ylikypsiä ja hyvin mureita.

Naudanpaisti ja aroniasoosi vaaka Kati Laszka 6470
Kuva: Kati Laszka

6 hengelle
M
Valmistusaika 2 t 20 min.


800 g naudan- tai hirven paistia

1 sipuli

2 valkosipulin kynttä

1 rkl hunajaa

1 l vettä

2 tl suolaa

1 tl rouhittua mustapippuria

1 l marja-aronioita

(1 rkl vahvaa sinappia)

ruskea kastikesuurustetta (esim.Maizena)

1. Ota paisti huoneen lämpöön noin tunti ennen valmistamista. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet.
2. Leikkaa paistista n. 1 cm. paksuisia pihvejä ja ruskista ne muutama kerrallaan nopeasti paistinpannulla molemmin puolin. Nosta ruskistetut pihvit uunivuokaan.
3. Kiehauta vesi paistinpannussa, jossa paistoit pihvit. Lisää mausteeksi hienonnetut sipulit, suola, hunaja, mustapippuri (ja sinappi). Kaada uunivuokaan pihvien sekaan. Ripottele viimeiseksi marja-aroniat pihvien päälle.
4. Kypsennä pihvejä uunissa 175 asteessa noin 2 tuntia.
5. Nosta pihvit vuoasta ja siivilöi liemi kattilaan.
6. Mausta tarvittaessa lisää ja suurusta kastike pakkauksen ohjeen mukaan.

Tarjoa pihvit ja kastike perunoiden ja salaatin kera.

Vinkki: Kypsennä pihvien kanssa samassa uunissa perunoita ja kasviksia lisukkeeksi.