Perinteinen hernekeitto

Perinteisen hernekeiton ohje Keski-Pohjanmaalta.

Hernekeittoa lautasella

Perinteinen hernekeitto

500 g kuivattuja herneitä
2 l vettä
1 sipuli
400 g palvikinkkua
100 g pekonia
10 kokonaista maustepippuria
ripaus valkopippuria
1 tl kuivattua meiramia
suolaa
(sinappia)

Huuhtele herneet ja jätä ne kylmään veteen likoamaan yön yli.

Valuta herneet, lisää uusi vesi ja keitä noin tunti.

Suikaloi pekoni ja paista kypsäksi. Kuutio palvikinkku. Pilko sipuli pieneksi kuutioksi.

Lisää lihat ja sipuli sekä mausteet keittoon. Laita suolaa ensin varovasti ja lisää lopuksi tarvittaessa.

Jos keitto paksuuntuu liikaa, lisää hieman vettä. 

Tarkista maku ja lisää halutessasi sinappia.