Perunaserpentiini

Veikeä perunaserpentiini muistuttaa tippaleipää

Perunaserpentiiniä sanomalehtipaperissa
Kuva: Laura Riihelä

Perunaserpentiini

500 g jauhoista perunaa (kuorittuna)
1 dl sokeria
2 dl perunajauhoa
2 tl leivinjauhetta
3 kananmunaa
0,5 tl suolaa
rypsiöljyä uppopaistamiseen
kaneli-sokeria koristeluun

Kuori ja höyrytä perunat kypsiksi. Soseuta kypsät perunat siivilän läpi painamalla tai sähkövatkaimella ja anna jäähtyä.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kananmunat perunasoseen joukkoon voimakkaasti vatkaten. Lisää kuivat aineet ja sekoita massa tasaiseksi. Taikina saa mielellään tekeytyä tunnin ajan.

Laita massa pursotinpussiin. Lämmitä öljy 180 asteeseen. Pursota tasaista nauhaa kuumaan rasvaan spiraalimaisesti pyöritellen. Kypsennä muutamia minuutteja niin, että nauhojen pinta on rapea ja kullanruskea molemmin puolin.

Anna serpentiinin jäähtyä hetki ja pyörittele kaneli-sokeriseoksessa. Tarjoile heti esimerkiksi jälkiruokana.