Pienet kasvis-villiyrttipiiraat

Villiyrteistä saa keväisin uusia makuja erilaisiin ruokiin.

Kasvis-yrttipiiras ja nokkospesto-broiler-sandwich Kati Laszka
Kuva Kati Laszka

Pienet kasvis-villiyrttipiiraat

12 kpl


Taikina:

100 g margariinia

2 dl vehnäjauhoja

2-3 rkl kylmää vettä


Täyte:

2 kevätsipulia varsineen

6-8 dl vuohenputken nuoria versoja

1-2 porkkanaa (2 dl raastetta)

1 rkl ruokaöljyä

1 dl muita luonnonyrttejä (poimulehti, nokkosta, voikukka, maahumala, piharatamo, saksankirveliä, siankärsämö)

2 kanamunaa

2 dl ruokakermaa

2 dl juustoraastetta

ripaus mustapippurirouhetta

ripaus Herbamarea tai suolaa


1. Kerää pihalta tai luonnosta vuohenputken versoja ja muita luonnon yrttejä. Huuhtele ei siitepölystä ja kuivaa salaattilingolla tai keittiöpyyhkeen välissä.

2. Voitele muffinipelti tai laita koloihin palat leivinpaperia.

3. Nypi taikina nopeasti sekaisin tasaiseksi taikinaksi ja painele muffinipellin kolojen pohjalle ja reunoille. Laita pelti jääkaappiin.

4. Valmista täyte. Silppua sipulit ja raasta porkkana karkeaksi raasteeksi. Kuullota porkkanaa ja sipulia pannulla öljyssä muuttuva minuutti.

5. Hienonna vuohenputken versot ja muut luonnon yrtit ja lisää kasvisten sekaan. Anna jäähtyä hetki.

6. Sekoita munat, kerma ja juustoraaste yhdessä. Sekoita kasviseos joukkoon.

7. Ota muffinipelti jääkaapista. Jaa täyte taikina koloihin.

8. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa noin 20-25 minuuttia.

Tarjoa piiraat lämpimänä tai ota kylmänä mukaan eväsretkelle.