Pippurinen sieni-lihapata

Liharuoat

Sienillä aateloitu lihapata hautuu uunissa vaikka ulkoilun ajan. Metsäsienien sijaan voit käyttää kotimaisia viljeltyjä sieniä, esimerkiksi herkkusieniä.

suppilovahveroita sammalmättäällä
Kuva Petri Jauhiainen

Pippurinen sieni-lihapata 
4-6 annosta 
G
Valmistusaika n 15 min, kypsennys n. 2 tuntia

500 g naudanpaistia 
2 sipulia 
n 3 dl pakastettuja metsäsieniä 
1-2 rkl öljyä  
1 tl suolaa 
1 tl rouhittua mustapippuria 
2 rkl tomaattipyreetä 
4 dl vettä 
1-2 dl ruokakermaa
Tarjoiluun: silputtua persiljaa

1. Puhdista paisti kalvoista tarvittaessa. Leikkaa liha noin 2-3 cm:n kokoisiksi kuutioiksi.
2. Kuori sipulit ja silppua ne. Silppua kohmeisia sieniä tarvittaessa. 
3. Kuumenna osa öljystä pannulla ja ruskista lihapalat muutamassa erässä. Kaada paistetut lihat pataan tai kattilaan paistoliemineen. Lisää pannulle öljyä.
4. Paista sipulit ja sienet. Lisää lihojen joukkoon. 
5. Mausta suolalla, pippurilla ja tomaattipyreellä. 
6. Kaada sekaan vesi. Peitä kannella ja hauduta liedellä miedolla lämmöllä tai uunissa 175 asteessa 1,5-2 tuntia, kunnes liha on mureaa. 
7. Tarkista maku, mausta lisää ja kaada sekaan ruokakermaa. Kuumenna tarvittaessa vielä kiehuvaksi. 
Ripottele pinnalle persiljaa ja tarjoa esimerkiksi uunijuuresten ja perunasoseen kanssa.  

 

Ohje on julkaistu Koti ja maaseutu -lehdessä 2-25