Pirkanmaan mustamakkara

Liharuoat

Mustamakkara on Pirkanmaalla arvossaan

Pirkanmaan mustamakkara

Mustamakkara

5 dl verta
1 dl rikottuja ohrasuurimoita
3 dl lihalientä
1 sipuli hienonnettuna
100 g rasvaa
2 tl sokeria
1–2 tl meiramia
0,5 tl valkopippuria
1 rkl suolaa
3 dl karkeita ruisjauhoja
100 g savupekonia

1.Keitä ohrasuurimot puolikypsiksi lihaliemessä. Lisää jäähtyneeseen puuroon muut aineet. Tarkista maku paistamalla koepala.

2. Täytä makkaransuoli makkarasuppilolla tai pursotinpussilla, sulje päät puuvillalangalla tai solmimalla suoli. Jätä suoleen turpoamisvaraa n. 1/3.

3. Laita täytetty makkaransuoli kehäksi uunipellille ja pellille hiukan vettä. Pistele makkaransuoleen muutama reikä nuppineulalla, jottei se poksahtele kypsennyksen aikana.

4. Paista uunipellillä 180 asteessa noin 1 tunti. Nauti heti puolukkahillon ja kylmän maidon kera.

Lue lisää mustamakkarasta ja sen valmistuksesta täältä