Pokekakku

Tässä täyteläinen kakku juhlaan

Pokekakku

125 g margariinia
2,5 dl sokeria
4 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
0,75 dl kaakaojauhetta
2tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria

Täyte
2 dl kinuskikastiketta
100 g valkosuklaata

Kuorrutus
100 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl vispikermaa
1 dl tomusokeria
1tl vaniljasokeria
50 g valkosuklaata

Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoan (halk. 23–24 cm) reunat. Pingota pohjalle leivinpaperi. Vatkaa margariini ja sokeri keskenään. Lisää munat seokseen yksi kerrallaan hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne voi-munavaahtoon. Kääntele taikina tasaiseksi ja kaada vuokaan.

Kypsennä pohjaa 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Peitä kakku tarvittaessa paistamisen loppupuolella leivinpaperilla. Anna kakun jäähtyä hetki ja irrota se vuoasta. Tee jäähtyneeseen kakkuun koloja sinne tänne siten, että tökkäiset puuhaarukan varren melkein pohjaan asti. Kuumenna kinuskikastike ja paloittele sekaan valkosuklaa. Sekoita tasaiseksi. Lusikoi kastiketta kakun päälle. Valuta täytettä erityisesti koloihin. Anna kakun maustua vähintään 3 tuntia, mielellään seuraavaan päivään. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita tomusokeri ja vaniljasokeri tuorejuustoon. Lisää kerman joukkoon. Levitä kuorrutus kakun päälle. Rouhi valkosuklaa ja ripottele kakun pinnalle.

Ruokaneuvolive näkyy ja kuuluu Länsi-Suomen maa- ja kotitalousnaisten sometileillä. Mikäli live meni ohitse, niin ei hätää. Livet jäävät somekanaviin nähtäviksi ja voit katsoa ne, kun sinulle sopii.