Popcorn Rocky Road

Rocky Road tunnetaan Jenkeissä paremmin jäätelömakuna, joka kehiteltiin 1920-luvulla. Australiassa samalla nimellä taas syntyi jälkiruoka, johon laivakuljetuksissa rikkoutuneet tuontikeksit oli helppo hyödyntää. Tämä helposti muunneltava klassikko on nyt tunnettu kaikkialla.

popcornia, karamelleja ja suklaata
Kuva: Kati Laszka

Popcorn Rocky Road

Valmistusaika n 15 min + jähmettyminen n 2 t

100 g kaura- tai täysjyväkeksejä
50 g minivaahtokarkkeja
50 g kuivattuja puolukoita tai muita marjoja
50 g popcorneja + pari kourallista astian pohjalle
75 g tummaa suklaata
75 g maitosuklaata
50 g voita
1 rkl hunajaa tai siirappia
0,5 tl kanelia 

1. Vuoraa n. 20 cm vuoka leivinpaperilla ja levitä pohjalle pari kourallista popcorneja. Pop cornit voit valmistaa joko kattilassa perinteisellä tavalla tai käyttää mikro pop cornia. 

2. Murskaa keksit käsin kulhossa niin, että jäävät noin sormenpään kokoisiksi paloiksi

3. Lisää keksinpalojen sekaan vaahtokarkit, kuivatut marjat, popcorn ja sekoita.

4. Sulata suklaat vesihauteessa. Lisää paloiteltu voi ja hunaja. Anna voin sulaa rauhallisesti sekoitellen. Mausta kanelilla. 

5. Sekoita suklaaseos vähitellen kuivien aineiden joukkoon.

6. Kaada massa vuokaan ja painele kevyesti tasaiseksi. Pinnan voit halutessasi koristella esim. värikkäillä pikkukarkeilla, koristerakeilla tai valkosuklaaviiruilla.

7. Anna jähmettyä muutama tunti jääkaapissa.

8. Leikkaa haluamasi kokoisiksi herkkupaloiksi ja tarjoa. Maistuu parhaiten huoneenlämpöisenä!

 

Vinkki: Keksien sekaan voit lisätä rouhittuja pähkinöitä tai manteleita. Marjojen sijaan voit käyttää silputtuja kuivattuja hedelmiä. Joulun aikaan seoksen voi maustaa kanelin sijaan piparkakkumausteella ja korvata keksit osittain tai kokonaan piparkakuilla. 

 

Ohje on julkaistu Koti ja maaseutu -lehdessä 7/24