Punainen fenkoli-kalapata

Kalaruoat

Mausteinen kalapata sopii vaikkapa sunnuntairuoaksi

Punainen kalavuoka lautasella
Kuva: Laura Riihelä

Punainen fenkoli-kalapata

4 annosta

600 g kuhafileitä (tai muuta ruodotonta vaaleaa kalaa)
1 pieni (100 g) punainen paprika
1 kpl (100–150 g) salaattifenkoli (tai lehtiselleriä)
2 salottisipulia tai 1 tavallinen
1–3 valkosipulinkynttä
2 rkl rypsiöljyä
400 g tomaattimurskaa
1 rs 250 g kirsikkatomaatteja
1–2 kpl (70 g) maustekurkkua (tai kivettömiä oliiveja)
0,5 sitruunan mehu
0,25–0,5 tl vastarouhittua pippuria
0,5–1 kpl punaista mietoa chiliä tai veitsenkärjellinen voimakasta chilijauhetta
0,5 tl suolaa
0,5 tl jauhettua jeeraa (eli juustokuminaa)
1 tl paprikajauhetta
0,5–1 tl sokeria
pieni nippu sileää lehtipersiljaa

Viipaloi paprika ja salaattifenkoli valmiiksi, kuori ja hienonna sipulit ja kuullota padassa öljyssä.

Lisää tomaattimurska, paprika, fenkoli ja viipaloidut tai rullatut kalafileet, kypsennä noin 10 minuuttia.

Lisää tomaatit, kuutioitu kurkku (puolitetut oliivit), sitruunamehu ja mausteet ja jatka hauduttamista 10-15 minuuttia.

Tarkista kypsyys, lisää silputtua lehtipersiljaa ja tarjoa lohkoperunoiden kanssa.