Punajuuri-ohralaatikko

Jos lisäät punajuuri-ohralaatikkoon hieman murennettua sinihomejuustoa, käy se myös pääruuasta

MKN_punajuuriOhralaatikko_kuvaTimoViljakainen
Kuva: Timo Viljakainen

Punajuuri-ohralaatikko

Noin 10 annosta

1,5 dl ohrasuurimoita, rikottuja tai kokonaisia
6 dl vettä
0,5 tl suolaa
800 g punajuuria
2 kpl (100 g) sipulia
2 dl kermaa
3 dl kevytmaitoa
2 tl suolaa
2 tl basilikaa
0,25 tl valkopippuria

Keitä ohrasuurimot suolalla maustetussa vedessä puolikypsiksi n. 20 min. Tarkista keittoaika pakkauksesta.

Kuori ja raasta punajuuret. Kuori ja hienonna sipulit.

Sekoita punajuuriraaste, ohrasuurimot ja hienonnettu sipuli ja kaada seos voideltuun uunivuokaan.

Sekoita smetana, maito ja mausteet keskenään ja kaada seos vuokaan muiden aineiden päälle.

Paista laatikkoa miedossa uuninlämmössä 150 asteessa noin 1,5 tuntia.