Punajuurihummus

Herkullinen levite tai dippikastike.

Pöydällä korissa siemenillä koristeltuja sämpylöitä yläpuolella halkaistu sämpylä, jolla punajuurihummusta, kulhossa vieressä siemeniä, punajuurihummusta ja sienituorejuustoa
Kuva Kati Laszka

Punajuurihummus

Valmistusaika n 50 minuuttia

G M V

4-6 annosta 

2 isoa punajuurta 
3-5 valkosipulin kynttä 
1 rkl rypsiöljyä 
2 dl keitettyjä härkäpapuja tai kikherneitä 
4 rkl tahinia 
2 rkl sitruunamehua 
0,5 dl rypsiöljyä 
0,5 dl vettä 
0,25 tl suolaa
0,25 tl jauhettua valkopippuria 

1. Laita pestyt, halkaistut punajuuret ja kokonaiset valkosipulinkynnet uunivuokaan. Kypsennä 225 asteisessa uunissa 30-40 minuuttia, kunnes punajuuret ovat pehmenneet. 

2. Kuori punajuuret tarvittaessa ja laita paloiteltuna tehosekoittimeen tai monitoimikoneen kulhoon. Puserra valkosipulinkynnet kuoristaan punajuurien päälle. 

3. Mittaa päälle loput ainekset ja soseuta tasaiseksi tahnaksi. Lisää tarvittaessa öljyä ja sitruunamehua.

Tarjoa leivän levitteenä tai dippikastikkeena.

 

Ohje on alunperin julkaistu Koti ja maaseutu lehdessä 1-2025