Puolukkaremmit
Omena pehmentää happamien marjojen makua ja minttu antaa mukavan säväyksen. Kokeile remmejä myös karpalosta tai pihlajanmarjoista!
Puolukkaremmit
2 suomalaista omenaa
400 g puolukoita tai muita kirpeitä marjoja (tuoreita tai pakaste)
2–3 rkl hunajaa tai maun mukaan
kourallinen tuoretta minttua
sokeria koristeluun
Pese omenat huolellisesti, poista niistä kodat ja pilko pienemmiksi.
Yhdistä marjat, omenanpalaset sekä tuore minttu. Soseuta ne sauva- tai tehosekoittimella. Mausta haluamallasi määrällä hunajaa.
Levitä sose ohueksi ja mahdollisimman tasaiseksi kerrokseksi pellille leivinpaperin päälle.
Anna soseen kuivua uunissa mahdollisimman matalassa lämpötilassa (väh. 4 tuntia). Remmit ovat valmiit, kun pinta ei tunnu tahmealta tai anna enää painettaessa periksi.
Leikkaa massasta terävällä veitsellä kapeita soiroja tai kuvioita terävällä muotilla. Koristele halutessasi sokerilla.
Säilytä ilmatiiviisti joko huoneenlämmössä tai laita pakastimeen.
VINKKI! Kokeile remmejä myös pihlajanmarjoista. Käytä pakkasenpuremia marjoja ja huuhtele ne hyvin ennen soseuttamista.