Pyhäpäivän kirjolohikeitto

Kalaruoat· Keitot

Kirjolohi sopii hyvin myös keittoihin, kuten lohikeittoon, jossa sen mieto maku ja pehmeä rakenne pääsevät hyvin oikeuksiinsa.

Kirjolohikeitto2
Kirjolohikeitto

0,5 kirjolohifilee
10 kpl pieniä perunoita
2 isoa porkkanaa
1 pss kotimaisia pakasteherneitä
1 sipuli
1l vettä
2 dl kuohukermaa
1 nippu tilliä
1 tl suolaa
1 tl sitruuna- tai mustapippuria

1.    Kuutio kirjolohifile ja poista mahdollinen rasva ja piikit.
2.    Laita vesi kattilaan, laita veden kanssa kattilaan kirjolohen vatsarasva ja nahka. Keitä lientä, kunnes kalojen liha irtoaa.
3.    Pilko perunat, porkkanat ja sipuli kuutioiksi. Hienonna tilli.
4.    Siivilöi kalan nahka ym, pois liemestä.
5.    Lisää kalaliemen joukkoon perunat ja porkkanat, keitä kunnes ovat lähes kypsiä.
6.    Lisää joukkoon kalakuutiot ja herneet.
7.    Mausta keitto ja lisää joukkoon kerma.
8.    Anna keiton kiehahtaa. Tarkista maku ja nauti.