Raikas pihlajanmarjamehu

Juomat

Happamista pihlajanmarjoista saa raikasta mehua.

Pihlajanmarjat Canva
Kuva: Canva

Pihlajanmarjamehu
(laktoositon, gluteeniton, maidoton)

5 l pihlajanmarjoja

4 l vettä

3-4 tl sitruuna- tai viinihappoa

n. 1,2 kg sokeria

  1. Puhdista marjat ja survo ne esimerkiksi sauvasekoittimella tai sosemyllyllä.
  2. Lisää survokseen kiehautettu vesi, johon on sekoitettu sitruunahappo.
  3. Peitä astia ja anna seistä reilu vuorokausi viileässä.
  4. Siivilöi, lisää sokeri ja pullota.
  5. Säilytä viileässä. Mehun voi myös pakastaa.

Laimenna vedellä ennen tarjoilua.

Vinkki! Jäljelle jääneestä marjamassasta voit tehdä esimerkiksi hilloa. Voit valmistaa pihlajanmarjamehun myös mehumaijalla. Marjojen pakastaminen ennen mehustamista vähentää niiden karvautta. Sekaan voit lisätä happamia omenoita. Mehua voi käyttää myös esimerkiksi kiisselin pohjaksi. Kiisselin makua voi pehmentää vaikkapa banaanilla.