Raparperi-paahtokermavanukas

Klassikkoherkku paahtovanukas säväytetään raparperilla

Raparperipaahtovanukas
Kuva: Timo Viljakainen

Raparperi-paahtokermavanukas

4–5:lle

3 kananmunan keltuaista
1 dl sokeria
1 vaniljatanko
2,5 dl kuohukermaa
0,5 dl maitoa
2 raparperinvartta
pinnalle fariinisokerin ja sokerin sekoitusta

Halkaise vaniljatanko ja kaavi sisus sokerin ja keltuaisen joukkoon. Vatkaa seos kovaksi vaahdoksi.

Lämmitä kerma, maito ja vaniljatanko kiehumispisteeseen.

Kaada kermamaito keltuaisvaahtoon ja sekoita hyvin.

Jaa seos uuninkestäviin annosvuokiin tai isoon uunivuokaan.

Lisää vuokiin kuoritut ja pieniksi paloitellut raparperit.

Kypsennä 100 asteessa 1–1,5 tuntia. Jos vanukas tuntuu juoksevalta, jatka kypsennystä nostamalla lämpötilaa, kunnes vanukas on kiinteä.

Anna jäähtyä. Ripottele pinnalle fariinisokeriseosta juuri ennen tarjoilua ja polta pinta käsikaasupullolla tai uunin grillissä rapean ruskeaksi.