Raparperi-vuohenjuustosalaatti

Alkukesän ihana salaatti, johon voi käyttää villiyrttejäkin

Raparperi vuohenjuustosalaatti vaaka Kati Laszka
Kuva: Kati Laszka


Raparperi-vuohenjuustosalaatti

4-5 raparperinvartta
50 g saksanpähkinöitä
2 rkl hunajaa
2 rkl rypsiöljyä
2 rkl vaaleaa balsamietikkaa
0,25 tl suolaa
0,25 tl rouhittua mustapippuria
pieni (n. 100 g) salaattifenkoli
n. 50 g rucolaa (tai vuohenputkea/muita villiyrttejä)
1 ruukkusalaatti
100 g vuohenjuustoa tai salaattijuustoa


Leikkaa raparperit noin kolmen sentin pituisiksi paloiksi.

Paahda pähkinät kuivalla paistinpannulla kauniin ruskeiksi ja kumoa lautaselle jäähtymään. Laita samalle pannulle raparperinpalat ja lisää hunaja. Kuumenna hiljalleen, kunnes raparperi alkaa pehmetä, mutta pysyy vielä koossa. Anna jäähtyä.

Mittaa laakeaan kulhoon öljy, balsamietikka, suola ja pippuri. Sekoita.

Leikkaa salaattifenkoli ohuiksi suikaleiksi. Huuhtele rucola ja salaatti tarvittaessa ja revi salaattia pienemmäksi.

Laita fenkoli, salaatti ja rucola kulhoon öljykastikkeen päälle ja sekoita nostellen, jotta ainekset kostuvat.

Lisää salaatin päälle raparperi, pähkinät ja murusteltu vuohenjuusto tai salaattijuustokuutiot. Tarjoa heti.