Ribsit eli porsaan kylkipalat
Ribsit marinoituvat yön yli mureiksi
Ribsit eli porsaan kylkipalat
1,2 kg possunkylkirivi
vettä
2 sipulia lohkoina
8 kokonaista maustepippuria
1 laakerinlehti
suolaa
Marinadi
1 omena (lohkoina tai kuutioina)
200 g tomaattimurskaa
3 rkl fariinisokeria tai tummaa kidesokeria
0,5 dl omenaviinietikkaa
0,5 dl öljyä
3 rkl soijaa
4 dl sokerilla makeutettua kolajuomaa
1 rkl dijon-sinappia
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen keittämistä.
Paloittele kylkipalat muutamaan osaan.
Kaada liemiainekset kattilaan ja kiehauta.
Laita lihapalat veteen kiehumaan ja keitä noin tunti.
Poista vaahtoa.
Laita marinadin ainekset toiseen kattilaan ja anna kiehua reilusti kasaan samalla kun ribsit kiehuvat.
Valuta ribsit kuiviksi ja yhdistä marinadin kanssa.
Anna maustua yön yli.
Valuta ylimääräinen marinadi pois ja paahda ribsit uunissa 225 asteessa tai grillissä 20 minuuttia niin että pinta alkaa hiukan käristyä.