Ruskea peruskastike

Liharuoat

Ruskea kastike on osa suomalaista ruokakulttuuria. Tätä menneiden vuosien arkista perusruokaa nautittiin lähes päivittäin perunoiden kera.

Ruskeakastiketta pannussa
Kuva: Jouni Ranta

Ruskea peruskastike

2 rkl voita tai margariinia
3 rkl vehnäjauhoja
4 dl vettä
puolikas lihaliemikuutio
(1 rkl tomaattisosetta)
ripaus valkopippuria

Ruskista rasva paistinpannulla. Odota kunnes vaahto laskeutuu.

Lisää jauhot ja sekoita niitä rasvassa, kunnes ne ovat ruskistuneet kunnolla.

Vähennä lämpöä. Lisää pannulle vesi ja liemikuutio ja vispaa samalla kastike tasaiseksi.

Anna kiehua hiljalleen noin viisi minuuttia.

Mausta halutessasi tomaattisoseella ja valkopippurilla.