Saag paneer eli viherkastike intialaisittain

Ohjeen pinaatin tai vuohenputken voit korvata nokkosella. Ryöppää nokkonen ennen kuullottamista. Voit käyttää myös pelkästään pinaattia tai pelkkää vuohenputkeakin.

perunarieskoja lautasella ja pinaattista kasviskastiketta kulhoissa
Kuva Kati Laszka

Saag paneer eli viherkastike intialaisittain

Valmistusaika 15 min

4 annosta

G

n. 1 l vuohenputkea

n. 1 l pinaattia

2 kesäsipulia varsineen

2 valkosipulinkynttä

1 iso tomaatti

2 rkl öljyä

1 tl raastettua tuoretta inkivääriä tai inkivääritahnaa

1–2 tl garam masala-mausteseosta

0,5–1 tl juustokuminaa eli jeeraa

(suolaa)

2 dl ruokakermaa

n. 200 g leipäjuustoa tai piimäjuustoa

(0,5 dl silputtua siankärsämöä)

1. Hienonna huuhdeltu vuohenputki ja pinaatti pieneksi. Silppua sipulit varsineen ja murskaa kuoritut valkosipulinkynnet. Leikkaa tomaatti kuutioiksi.

2. Kuumenna öljy ja kuullota sipuleita, vuohenputkea ja pinaattia muutama minuutti. Lisää inkivääri, garam masala ja juustokumina. Kuumenna hetki aineksia sekoitellen.

3. Kääntele sekaan kerma ja tomaatti. Kuumenna kiehuvaksi.

4. Leikkaa juusto reiluiksi palasiksi ja sekoita (siankärsämön kanssa) kastikkeeseen. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Tarjoa keitettyjen kaura- tai ohrasuurimoiden tai vaalean leivän kanssa.