Salaattiveneet
Rapeat ja raikkaat salaattiveneet ovat helppo ja kesäinen alkupala
![Salaattiveneitä tarjoiluastiassa](/uploads/MKN/MKN-Ruokakuvat/_1280x853_crop_center-center_82_line/MKN_Salaattiveneet_kuva_Kati-Laszka.jpg 1280w, /uploads/MKN/MKN-Ruokakuvat/_640x426_crop_center-center_60_line/MKN_Salaattiveneet_kuva_Kati-Laszka.jpg 640w)
Salaattiveneet
8–10 annosta
1 pieni kukkakaali
1 parsakaali
2 porkkanaa
1 sipuli tai 2 kesäsipulia
1–2 maustekurkkua
Öljy-viinietikkakastike
0,5 dl vaaleaa balsamietikkaa tai viinietikkaa
0,75 dl rypsiöljyä
1 rkl sokeria
0,5 tl suolaa
mustapippuria
Tarjoiluun
Kuperia salaatinlehtiä, esim. cosmopolitan
persijaa tai basilikaa tai kirveliä
- Puhdista ja keitä kaalit ja porkkanat. Anna jäähtyä.
- Valmista kastike sekoittamalla ainekset. Hienonna sipuli, lisää se marinoitumaan kastikkeeseen.
- Hienonna kaalit. Kuutioi porkkana ja maustekurkku pieniksi kuutioiksi. Lisää ne sipuliseokseen. Anna marinoitua jääkaapissa 1-2 tuntia.
- Huuhdo salaatit. Annostele täytettä salaatinlehdille. Koristele yrteillä.
Vinkki! Sipuli maistuu raakana usein kirpeänä tai karvaana. Lyhytkin marinointi kastikkeessa pyöristää sipulin makua.