Sapakset: Munanpuolikkaat piparjuuritäytteellä

Helppotekoiset alkupalaksi sopivat munanpuolikkaat ovat myös näyttävän näköinen tarjottava.

MKN Inkivaaripiparjuuri sapas Kati Laszka
Kuva: Kati Laszka

Munanpuolikkaat piparjuuritäytteellä

4-8 annosta
G

4 kananmunaa
1-2 tl raastettua piparjuurta
0,5 dl kermaa
1 tl dijon-sinappia
ripaus suolaa
ripaus valkopippuria

pinnalle tuoretta yrttisilppua ja rosepippuria

1. Keitä munat koviksi (n. 10 minuuttia) ja jäähdytä ne kylmässä vedessä. Kuori ja halkaise jäähtyneet munat.

2. Ota keltuaiset erikseen pieneen kulhoon ja aseta valkuaiset tarjoiluvadille.

3. Lisää keltuaisten joukkoon piparjuuriraaste, kerma ja sinappi sekä mausteet. Survo haarukalla ainekset tasaiseksi tahnaksi. Tarkista maku ja lisää halutessasi esimerkiksi piparjuuriraastetta.

4. Lusikoi tai pursota keltuaistahna valkuaisten koloihin. Koristele ja nosta tarjolle muiden  pikkuherkkujen kanssa.