Sienikorput
Suolarouskut tuovat pikantin lisän perinteisiin korppuihin
Sienikorput
8–9 dl täysjyvävehnäjauhoja tai 4–5 dl vehnäjauhoja ja 4 dl grahamjauhoja
200 g rasvaa
3–4 dl hienonnettuja suolarouskuja
(1–2 tl suolaa), jos käytetään muita kuin suolattuja sieniä
50 g hiivaa
2,5 dl maitoa
Nypi jauhot ja rasva. Lisää sienet ja sekoita
Liota hiiva maitoon ja lisää taikinaan. Alusta. Kohota taikina.
Pyörittele taikinasta 6–8 cm mittaisia tankoja. Niitä tulee noin 30–35 kpl.
Kohota tangot leivinliinan alla ja paista 250 asteessa noin 15 minuuttia.
Jäähdytä ja halkaise haarukan avulla. Ruskista korput 200-asteisessa uunissa noin 8 minuutin ajan.