Sienituorejuusto

Sienillä maustat tuorejuustosta ihanan umamisen levitteen. Maidolla ohentamalla saat siitä myös hyvän dippkastikkeen.

Pöydällä korissa siemenillä koristeltuja sämpylöitä yläpuolella halkaistu sämpylä, jolla punajuurihummusta, kulhossa vieressä siemeniä, punajuurihummusta ja sienituorejuustoa
Kuva Kati Laszka

Sienituorejuusto

Valmistusaika 30 min

G

6 annosta 

1 dl kuivattuja herkkutatteja
2-3 dl kylmää vettä
1 rasia (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
(pieni sipuli)
öljyä
(suolaa ja pippuria)

1. Liota kourassa murskattuja herkkutatteja vedessä vähintään 15 minuuttia. Silppua pehmenneet, valutetut sienet pienemmäksi halutessasi.  

2. Kuori ja silppua sipuli, jos sitä käytät. 

3. Paista sienisilppua kuivalla pannulla muutama minuutti. Lisää tilkka öljyä ja sipulit. Paista, kunnes sipulit ovat pehmenneet. Älä ruskista. 

4. Anna jäähtyä ja sekoita tuorejuustoon. Mausta halutessasi suolalla ja pippurilla. 
Tarjoa leivänpäällisenä tai laita lusikallinen kasvissosekeittoannokseen mausteeksi. 

1 dl kuivattuja sieniä painaa n. 10 g ja vastaa n. 100 g tuoreita sieniä

 

Ohje julkaistu alunperin Koti ja maaseutu lehdessä 1-2025